Philippe Cocconi

Philippe Cocconi je začel z aikidom v letu 1982 z enim od učencev Tamure senseija in je postal profesionalni učitelj nekaj let za tem. Leta 1987 je spoznal Malcolma Tikija Shewana in takrat pričel tudi z iaidom, ki ga je treniral tudi pri Nishiu Shojiju.

Zanimajo ga vsi vidiki borilnih veščin. Tako je nekaj let treniral full contact in karate. Treniral pa je tudi kendo, naginato, kyudo, judo in jodo z mojstrom Pascalom Kriegerjem.

Ravno srečanje s Pascalom Kriegerjem je bilo odločilno. Pascal poučuje pet principov buda – Jin Rei Chi Shin Gi (dobrohotnost, čast, spoštljivost, modrost in iskrenost, pri aikidu pa so dodani še zvestoba in predanost).

Pri Pascalu je Philippe treniral shodo (japonske kaligrafije) ter še izpopolnjeval že pridobljeno znanje iaida. Leta 1997 mu je srečanje s Kurodo senseijem mojstrom Tamiye Ryu podalo novo vizijo na iaido. Zanimal ga je tudi ju-jutsu omenjene šole, katere temelj je mu soku princip. Ta šola mu je odprla nove poglede na njegovo prakticiranje aikida.