René Van-DroogenBroeck

René Van-DroogenBroeck je z aikidom začel leta 1964, star 24 let. Njegov prvi učitelj je bil David Sensei, pionir v Evropi in učenec Tadashi Abe-ja, ki ga je Ueshiba najprej poslal v Zahodne države. Od tu naprej se je VDB, kot ga radi poimenujejo njegovi prijatelji, zelo intenzivno učil z mojstri kot so, Noro, Nakazono, Tada, Asai, potoval je tudi na Japonsko, kjer je vadil s Saito Sensei-jem. Tamuri Senseiju je sledil v aikidu že več kot 25 let.

Zaradi svojih izkušenj in mojsterstva v Budu je bil spoštovan in priznan kot eden najbolj avtentičnih (resničnih) budoka mojstrov in učiteljev. Njegov odnos do aikida je bil resničen primer za mnoge učence v zrelih letih.

Učil se je tudi Kenda več kot 20 let, prav tako tudi Iaido, Jodo in Karate. V aikidu je pridobil VII DAN stopnjo. Njegova metoda poučevanja je bila zelo uporabna in prilagodljiva za vsakega, otroke, najstnike, odrasle, moške ali ženske, saj je bil s svojo metodo sposoben izvabiti iz vsakogar najboljše, kar posameznik lahko pokaže.

Živel je v mestu Le Havre, v Franciji, kjer je zgradil svoj tradicionalen japonski dojo, z možnostjo nastanitve za uchi-deshije. Umrl je 14. 2. 2012.