Vpis in vadba

V društvo sprejemamo člane kadarkoli v letu brez omejitev. Vadba je primerna tako za ženske, kot za moške vseh starosti. V primeru zainteresiranosti nas le kontaktirajte ali enostavno pridite na enega izmed treningov brez kakršnihkoli obveznosti.

Ob vpisu v društvo vsak član izpolni pristopno izjavo ter podpisano prinese na trening. Tako prejme budopas (izkaznico) v katero se vpisuje njegovo napredovanje po rangu ter seminarji, ki se jih je udeležil.

Začetniki z vadbo začnejo skupaj z bolj izkušenimi, saj nimamo skupin razdeljenih po rangu. Začetniki tako zaradi narave aikida hitreje napredujejo, iz istega razloga pa se prav tako izkušeni lahko veliko naučijo z delom z začetniki.

Oprema

Aikido treniramo v tradicionalni japonski vadbeni obleki – keikogiju, ki je enak beli vadbeni obleki za judo. Izkušenejši pa imajo po opravljenem izpitu še hakamo (temne japonske tradicionalne široke hlače). Med vadbo smo bosi. Zraven tega ima še vsak vadeči svoj komplet orožja, potrebnega za aikido. Med orožje potrebno za aikido spada bokken (lesen meč), jo (lesena palica) in tanto (lesen nož).

Iaido zahteva enako opremo kot aikido, le, da je v tem primeru keikogi lahko tudi moder. Iaido lahko izvajamo z bokkenom ali z iaitom (nenabrušen ali nabrušen japonski meč).

Začetniki lahko z vadbo obeh borilnih veščin pričnejo kadarkoli tudi brez keikogija in brez orožja le z ustrezno športno opremo (kratke ali dolge hlače in kratka majica nevpadljivih barv).